На видинското пристанище днес акостира един от най-модерните речни туристически кораби

...
На видинското пристанище днес акостира един от най-модерните речни туристически кораби
Коментари Харесай

Един от най-модерните туристически кораби акостира на видинското пристанище

На видинското пристанище през днешния ден дебаркира един от най-модерните речни туристически кораби по Дунав, който притегля с размерите и лукса си любопитни погледи на разхождащите се хора, научи организация BulNews. Корабът " SCENIC JASPЕR ", който плава под флага на Малта, е с внушителните размери от 135 метра дължина и 11.4 метра широчина, вози на борда си 164 пасажери.
Корабът има четири равнища. Той предлага всевъзможни улеснения - има басейн на борда, питейни заведения и заведения за хранене. Екипажът му е от 53 индивида, които се грижат за удобното корабоплаване по реката на туристите. До момента корабът е хвърлил котва на пристанищата в Братислава, Будапеща, Мохач, Осиек, Нови Сад, Белград, Железни врата и във Видин. Следващата му спирка в България е пристанището в Силистра и оттова в Дунавската делта до врата в Браила, споделиха от Пристанищна администрация-Видин.  Корабът е издигнат 2015 година в Холандия, той е с напълно остъклени каюти, които гледат към водата и зеленият им цвят придава особена хубост на плавателния съд.
Туристите - главно американци и австралийци, през днешния ден по стратегия посетиха историческата цитадела " Баба Вида ", крепостта " Калето " в Белоградчик, направиха пешеходен тур в крайдунавския парк на Видин. Вечерта им ще приключи на борда на кораба с фолклорна стратегия, която ще изнесат видински самодейци.
От началото на туристическия сезон по река Дунав на 20 март, това е осмият круизен транспортен съд, който дебаркира на видинското пристанище. През април се чака да пристигнат 26 туристически кораба.
До края на сезона - 27 декември, видинското пристанище ще одобри по прелиминарен график, разгласен от българските туроператори, 294 кораба.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР